Newsletter Primaria Arad 20-26 Noiembrie 2017

Printer-friendly versionPDF version

Newsletterul Oficial al Primăriei Municipiului Arad

20-26.11.2017

Vă aşteptăm la Târgul de Iarnă!!

În această seară, Târgul de iarnă îşi deschide oficial porţile.

 Organizatorii, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad au decis ca, în acest an, târgul să fie amenajat într-o locație nouă: Parcul Mihai Eminescu. Aici au fost pregătite zeci căsuțe cu produse specifice sărbătorilor de iarnă, grupate pe zone: o zonă destinată produselor și preparatelor gastronomice, alta pentru specatole şi nu în ultimul rând o zonă special amenajată pentru cei  mici. Veştile bune nu se opresc aici! În premieră,  organizatorii au pregătit mai multe atracții pentru copii:  un carusel specific parcurilor de distracție europene și târgurilor de iarnă din marile orașe, un atelier al lui Moş Crăciun unde micuţii vor putea să picteze, să creeze diverse obiecte  sau să se joace. Şi tot pentru “pitici” se vor organiza ateliere de povești.  

Nici adulţii nu au fost uitaţi. Până pe 7 ianuarie, atmosfera de sărbătoare specifică unui Târg de Iarnă va fi întregită de un program artistic divers: concerte de colinde, concerte de muzică ușoară și concerte de muzică populară.

Consultaţi programul complet al evenimentelor care vor avea loc la Târgul de Iarnă accesând link-urile de mai jos:
https://www.facebook.com/primariamunicipiului.arad sau https://www.facebook.com/CentrulMunicipaldeCulturaArad).

       Centenar 1918-2018 - Lansarea programului oficial


 

Luni, 27 noiembrie 2017, cu începere de la ora 19, la Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad va avea loc lansarea programului oficial prin care Aradul, capitala politică a Marii Uniri, va sărbători Centenarul 1918-2018.

Cu această ocazie Primăria Municipiului Arad şi Consiliul Judeţean Arad vor  prezenta atât proiectele de infrastructură culturală și istorică prin care orașul nostru va marca Anul Centenar, cât şi propunerile de evenimente culturale și programul editorial special dedicat Marii Uniri.

30 de proiecte, o singură şedinţă!

Consilierii locali  municipali se pregătesc pentru şedinţa ordinară din această lună. Marţi, 28 noiembrie aceştia îşi vor exprima votul cu privire la nu mai puţin  de 30 de proiecte.

De departe cele mai aşteptate verdicte sunt cele cu privire la proiectele de hotărâre privind Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor de reședință din Municipiul Arad şi cel de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor cu plată amenajate pe domeniul public al Municipiului Arad. Nu mai puţin puţin aşteptată este şi aprobarea  rectificării bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Arad pentru anul 2017, în urma căreia bugetele  mai multe unităţi de învăţământ din Arad se vor suplimenta.

Tot marţi, aflăm dacă aleşii locali vor fi de acord cu  documentaţia tehnico-economică pentru “Extindere și modernizare Grădinița PP Prichindel” , respectiv cel care prevede  „Construire împrejmuire la Grădinița PP Furnicuța Arad”.

Tot în ultima şedinţă din această lună, vom afla dacă anul viitor Primăria Municipiului Arad va relua editarea monitorului oficial al Municipiului Arad, după mai bine de 10 ani de pauză.

Şi tot pe 28 noiembrie, vom şti dacă vor fi validatele mandatele  consilierilor locali TABUIA Roxana Adriana, respectiv FILIP Flavius Emanui, acesta din urmă pregătindu-se de săptămâni bune pentru momentul jurământului.